Marbella Collection Hero Image

Αειφορία

Στη συλλογή Mar-Bella Collection έχουμε πάντα αποδεχτεί τη σημασία της προστασίας του όμορφου περιβάλλοντός μας. Και εργαζόμαστε σκληρά για να το κάνουμε αυτό για περισσότερα από 50 χρόνια. Το φυσικό περιβάλλον - οι ωκεανοί, τα δάση και οι παραλίες μας - είναι το μέλλον μας. Εναπόκειται σε όλους μας να τα διαφυλάξουμε για τις μελλοντικές γενιές. Από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι τις ειδικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες μας, η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα επηρεάζει όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.

2022_10_MarBellaNido_Day 5_2459_v1-resized

Σεβασμός & προστασία

Η MarBella εφαρμόζει ένα αυστηρό πρόγραμμα περιβαλλοντικής και εταιρικής ευθύνης από το 1999 και με τη συμμετοχή όλων μας συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για τη μείωση των αποβλήτων, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών σε όλες τις δραστηριότητές μας με στόχο να έχουμε θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε.

Marbella23-0222

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση της ρύπανσης μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Από τη χρήση των φυσικών μας πόρων για τη θέρμανση του νερού, τη μείωση της χρήσης ενέργειας των επισκεπτών μέχρι τα συστήματα αφαλάτωσης, κάνουμε μεγάλα βήματα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

2022_10_MarBella_Scout_0420_v1-resized

Περιβαλλοντική διαχείριση

Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και των τοπικών κοινοτήτων. Λειτουργούμε σύμφωνα με τη διεθνή, εθνική και τοπική νομοθεσία, καθώς και με τη δική μας ενεργητική πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία μας διαθέτει τη δική του ομάδα που επιβλέπει τις πρωτοβουλίες και διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση της ανακύκλωσης, της άρδευσης του νερού και όλων των άλλων τομέων των δραστηριοτήτων μας.

2022_10 Marbella_Day 01 2867_v1

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες

Το νεότερο κατάλυμά μας, το Elix, είναι πιστοποιημένο ως "Bike Friendly", έχοντας εκπληρώσει μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια. Πιστοποιήθηκε από το NATTOUR, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό.

2022_10_MarBellaNido_Day 5_2709_v1

Συμμετέχετε

Όσον αφορά το περιβάλλον, είμαστε όλοι μαζί και για να πετύχουμε τις πρωτοβουλίες μας, θα θέλαμε τη βοήθειά σας. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους, από την αναφορά βρυσών που στάζουν και την επαναχρησιμοποίηση πετσετών μέχρι το ντους πριν μπείτε στις πισίνες μας. Θα εκτιμούσαμε πολύ τη συμβολή σας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του τοπικού μας περιβάλλοντος.

Τύπος

Το MarBella, αδελφό κατάλυμα του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Διαμορφωμένοι κήποι βρίσκονται στην άκρη του Ιονίου, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία και υδάτινο πάρκο, ενώ υπάρχουν όχι λιγότερα από 10 εστιατόρια και μπαρ για να εργαστείτε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική παράκτια ανάπαυλα, κλείστε δωμάτιο στο Nido Suite Hotel στη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) και βρίσκεται σε μια δεντροφυτεμένη πλαγιά που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες επωφελούνται από την ονειρική θέα στο λαμπερό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido

1/4
back to top