Marbella Collection Hero Image

Εξοικονόμηση ενέργειας

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες λειτουργούν τα ξενοδοχεία μας, η Mar-Bella Collection δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης, ακολουθώντας τις αρχές και τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 50001: 2018.

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε ενέργεια σε όλα τα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection:

  • Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών - παροχή ζεστού νερού στα ξενοδοχεία μας και εξοικονόμηση ενέργειας 75%
  • LPG Φυσικό αέριο - που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα και στα πλυντήρια ρούχων
  • Μαγνητικές κάρτες κλειδιών δωματίου - αυτά τα ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου και έχουν μειώσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15%
  • Χρήση λαμπτήρων LED εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα ξενοδοχεία μας με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 25%
  • Βαλβίδες ρύθμισης νερού σε όλες τις δημόσιες βρύσες και τουαλέτες για τη μείωση της κατανάλωσης νερού
  • Σύστημα αφαλάτωσης (300 m3/ημέρα) που καλύπτει το σύνολο των αναγκών σε νερό του ξενοδοχείου MarBella Corfu με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 40%.
  • Εγκατάσταση συστοιχίας πυκνωτών για τη βελτίωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα.
  • Πολιτική διαχείρισης ενέργειας - Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε βελτίωση των ενεργειακών επιδόσεων της Εταιρείας με την εφαρμογή του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης και καλών πρακτικών όπως:

- Πλήρης εφαρμογή της ελληνικής και κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των λοιπών απαιτήσεων ή υποχρεώσεων συμμόρφωσης που έχει αποδεχθεί εγγράφως η εταιρεία και σχετίζονται με τη χρήση και κατανάλωση ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση της εταιρείας

- Δέσμευση για την παροχή των απαιτούμενων πόρων και πληροφοριών, προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί και οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης

- Λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των υπηρεσιών μας.

- Υποστήριξη της προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης

- Συνεχής εκπαίδευση, κατάρτιση και παρακίνηση του προσωπικού μας

- Ετήσια αξιολόγηση της ενεργειακής μας απόδοσης και καθορισμός νέων στόχων, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση.

- Επιδίωξη της υιοθέτησης της ενεργειακής μας πολιτικής από τους προμηθευτές και τους εταίρους μας.

Τύπος

Το MarBella, αδελφό κατάλυμα του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Διαμορφωμένοι κήποι βρίσκονται στην άκρη του Ιονίου, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία και υδάτινο πάρκο, ενώ υπάρχουν όχι λιγότερα από 10 εστιατόρια και μπαρ για να εργαστείτε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική παράκτια ανάπαυλα, κλείστε δωμάτιο στο Nido Suite Hotel στη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) και βρίσκεται σε μια δεντροφυτεμένη πλαγιά που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες επωφελούνται από την ονειρική θέα στο λαμπερό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido

1/4
back to top