ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ MARBELLA COLLECTION

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία μας ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ο Βασίλης Δρακόπουλος ο πρεσβύτερος επισκέπτεται ένα ψαροχώρι στην Κέρκυρα, τις Μπενίτσες, και ερωτεύεται το πανέμορφο νησί. Κάπως έτσι ξεκινά μια ιστορία οράματος, προκλήσεων και φιλοξενίας άνευ όρων, η οποία εκτυλίσσεται έως σήμερα, πέντε δεκαετίες από εκείνη την ημέρα.

ΤΟ MARBELLA ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Ο Βασίλης αγοράζει μία έκταση με ένα μικρό σπιτάκι στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών για να φιλοξενήσει την οικογένεια του και να υποδεχτεί τους φίλους του. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Γι’αυτό, κατασκευάζει ένα συγκρότημα 62 δωματίων με πισίνα. Η υπέροχη θέα της γαλήνιας θάλασσας και των κρυστάλλινων νερών αποτελούν την έμπνευση για το όνομα “MarBella”, που σημαίνει Όμορφη Θάλασσα στα Ιταλικά.  To μακρύ και όμορφο ταξίδι της οικογένειας Δρακόπουλου μόλις ξεκίνησε.

Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Το 1970, προστίθενται 300 δωμάτια και μία σήραγγα που προσφέρει εύκολη και άμεση πρόσβαση στην παραλία. Αποτελώντας, πλέον, ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Κέρκυρας, η φήμη του ξενοδοχείου εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο χάρη στην εξαιρετική εξυπηρέτηση που προσφέρει, και τις εγκαταστάσεις του. Η επιτυχία οδηγεί στην πρόταση από την ταχέως επεκτεινόμενη αλυσίδα Club Med, που αναλαμβάνει το ξενοδοχείο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ακολουθεί μία περίοδος, που η διαχείριση του ξενοδοχείου περνά στην αλυσίδα Sol Melia και το ξενοδοχείο μετονομάζεται σε Melia MarBella.

Η ΝΕΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ

Καθώς ανατέλλει ο νέος αιώνας, το MarBella επιστρέφει στην ιδιοκτησία, τα ασφαλή χέρια και το πάθος της τρίτης γενιάς της οικογένειας Δρακόπουλου. Έως το 2013, και μετά από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, το MarBella Corfu ανακτά δικαίως την θέση του ανάμεσα στα κορυφαία και πλέον επιτυχημένα ξενοδοχεία 5* στην Ελλάδα.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες αυξάνεται διαρκώς,  το MarBella Nido ανοίγει τις πόρτες του το 2018.

Το 2019, η MarBella Collection, που έχει πλέον πάρει μορφή,  γιορτάζει τα 50 της χρόνια έχοντας υποδεχτεί ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Η MARBELLA COLLECTION

Το 2021 το χαρτοφυλάκιο της Marbella Collection εμπλουτίζεται με το MarBella Elix στην περιοχή της Πάργας, ένα ξενοδοχείο με έμφαση στην υπερσύγχρονη φιλοξενία και την περιπέτεια. Εδώ και 50 χρόνια, η οικογένεια Δρακόπουλου συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση να προσφέρει στους επισκέπτες της στην Κέρκυρα φιλοξενία υψηλής πολυτέλειας. Η MarBella Collection είναι αυτή που διαμορφώνει σήμερα τις τάσεις στον ελληνικό τουρισμό. Οι τρεις μοναδικές της εγκαταστάσεις ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις επισκεπτών όλων των ηλικιών. Οι επισκέπτες μας συνεχίζουν να επιστρέφουν στα ξενοδοχεία της Marbella Collection, ξανά και ξανά, για να ζήσουν μοναδικές διακοπές σε όποια φάση της ζωής τους κι αν βρίσκονται.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Awards