Ως Consultant Chef στο MarBella Elix, ο Γκίκας Ξενάκης είναι υπεύθυνος για τα καινοτόμα μενού του εστιατορίου Pearl.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θήβα, στην Κεντρική Ελλάδα, η γαστρονομική φιλοσοφία του Γκίκα – που περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την τοπικότητα – είναι επηρεασμένη από την αγροτική του παιδική ηλικία και τη μαγειρική της μητέρας του στο σπίτι. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής Le Monde, εργάστηκε σε κορυφαία πρωτοποριακά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μαθαίνοντας στην πορεία από σπουδαίους σεφ.
Από το 2012 είναι επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Aleria στην Αθήνα, όπου τα εξαιρετικά, βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο μενού του είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο και τη φιλοσοφία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, την οποία υπηρετεί με πάθος. Αποτυπώνει τέλεια την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της ελληνικής υπαίθρου με το ξεχωριστό, δημιουργικό του στυλ.