ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ…

Η Posidonia oceanica πήρε το όνομά της από τον αρχαίο Θεό της θάλασσας Ποσειδώνα. Το φυτό απλώνει τις ρίζες του σε έναν πυκνό σχηματισμό που μοιάζει με γρασίδι. Πολλές φορές αναφέρεται ως λιβάδι Ποσειδωνίας ή δάσος Ποσειδωνίας. Η αναλογία με ένα δάσος δεν είναι υπερβολή, καθώς η ίδια η ύπαρξη της Posidonia εγγυάται ένα πλούσιο οικοσύστημα που σφύζει από ζωή και η βιοποικιλότητα.

Η Posidonia oceanica χαρακτηρίζεται από τα μακριά φύλλα σαν κορδέλα που ξεφυτρώνουν από το κέντρο μιας ξυλώδους ρίζας. Τα φυτά αναπτύσσονται αντικαθιστώντας τα παλιά φύλλα με νέα. Τα παλιά φύλλα παραμένουν προσκολλημένα αλλά ωθούνται στα πλάγια. Όταν στη συνέχεια αποσυντίθενται, αποκαλύπτουν τις εσωτερικές δομικές ίνες τους που τους προσδίδουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση που μοιάζει με πινέλο.

Τα λιβάδια Ποσειδωνίας αποτελούν σημαντικό περιβαλλοντικό ποιοτικό δείκτη. Τα υγιή λιβάδια μεταφράζονται αυτόματα σε υγιή αποθέματα ψαριών και μη μολυσμένα νερά. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι το μέλλον των ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως η αλιεία και ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα λιβάδια Ποσειδωνίας.

Ο τουριστικός τομέας της Μεσογείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα λιβάδια της Ποσειδωνίας, καθώς ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τουριστικού προορισμού είναι η ποιότητα της θάλασσας. Τα υγιή λιβάδια διαμορφώνουν ελκυστικές παραλίες, ιδανικές για κολύμπι, καταδύσεις και εξερεύνηση με εξοπλισμό snorkeling.

Κατά τη διαμονή σας στο MarBella Corfu, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τον βυθό της θάλασσας. Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και μπορείτε να την απολαύσετε καθώς κατευθύνεστε προς την παραλία. Πληροφορίες καθώς και βίντεο προβάλλονται στις οθόνες του ξενοδοχείου.

Θα εντυπωσιαστείτε με τον πλούτο του βυθού και θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κολύμβησης με εξοπλισμό snorkeling, που είναι διαθέσιμο για όλους τους επισκέπτες.

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Awards