Κλειστε Τωρα

ΚΕΡΑΜΙΚΗ & ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κεραμική , μια από τις αρχαιότερες τέχνες, είναι η τέχνη του ανθρώπου με το νερό τη γη και τη φωτιά. Η τέχνη του πλασίματος του πηλού διαδόθηκε σε όλους τους πολιτισμούς και στην Ελλάδα υπάρχουν  ευρήματα 7000 χρονών. Η άργιλος στα χεριά του κεραμίστα παίρνει όποια μορφή και σχήμα θέλει η φαντασία του με σκοπό την κατασκευή χρηστικών αλλά και διακοσμητικών αντικειμένων. Οι ανεξάντλητες δυνατότητες σε συνδυασμό με τις ποίκιλες τεχνικές, έχουν δώσει υπέροχα έργα τέχνης που χαρακτηρίζουν την κάθε εποχή της ανθρώπινής ιστορίας. Η επαφή με τον πηλό είναι μια συναρπαστική αίσθηση και έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες.  Ακόμη και στην πρώτη επαφή με το υλικό αντιλαμβάνεται κάνεις τις δυνατότητες του να δημιουργήσει.

 Ηλικίες :7-12

Παιχνίδι και δημιουργία με τον πηλό, ένα εύκολο και διασκεδαστικό υλικό που αλλάζει σχήματα και μορφές .Mε την καθοδήγηση εμπείρου καλλιτέχνη τα παιδιά πλάθοντας μπαλίτσες και μακαρόνια μπορούν να δημιουργήσουν φιγούρες! Τα μικρά χεράκια ζουλώντας και τσιμπώντας τον πηλό θα κατασκευάσουν τα δικά τους μπολάκια ζωάκια! μια μοναδική ιστορία μπορεί να αποτυπωθεί στον πηλό χρησιμοποιώντας  φύλλα , πλάστες και αποτυπώσεις υφών, Πριν το ψήσιμο τα κεραμικά θα πάρουν την τελική πινελιά με το χρώμα που θα επιλέξουν οι μικροί καλλιτέχνες!

Ηλικιες: 12+

Στη δίωρη συνάντηση θα ανακαλύψουμε πως από ένα άμορφο κομμάτι πηλού με τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την αρχή της κεραμικής Τέχνης μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά έργα. Ανάγλυφα πλακίδια , μάσκες κοσμήματα , φιγούρες και τρισδιάστατα αντικείμενα μπορούν να πλαστούν  τσιμπώντας, χαράζοντας, με φύλλο –μακαρόνι και χτίζοντας σχήματα με τον πηλο. Τα έργα θα έχουν την δυνατότητα να χρωματιστούν πριν ψηθούν .

✓  Κεραμική & Αγγειοπλαστική: 7-12yrs = 16€/2ωρη συνάντηση & 13-17yrs= 19€/2ωρη συνάντηση

Προκράτηση απαραίτητη- Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 6 άτομα