Μια γεύση από πέντε ηπείρους

Μετά την επιτυχία των Greek Chefs Abroad I και Greek Chef Abroad II, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το Greek Chefs Abroad III - Μια γεύση από πέντε ηπείρους:

Λονδίνο, Μαϊάμι, Σιγκαπούρη, Μελβούρνη και Ντουμπάι! Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε μαζί πέντε πολύ αγαπημένους σεφ από όλο τον κόσμο για την τρίτη έκδοση του Greek Chefs Abroad. Περιμένετε ένα γευστικό ταξίδι σε πέντε ηπείρους, καθώς οι καλεσμένοι μας σεφ παρουσιάζουν μενού γεμάτα με τις επιρροές, τα υλικά και τις γεύσεις των υιοθετημένων πατρίδων τους. Θα συνεργαστούν στενά με τις ταλαντούχες ομάδες των δικών μας εστιατορίων για να σας προσφέρουν ένα καλοκαίρι με συναρπαστικά pop-ups και άλλες υπέροχες εκπλήξεις. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους σεφ...

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία του Greek Chefs Abroad III εδώ

Μολυβιάτης-800x800
1η Ιουλίου 2023 - Νίκος Μολυβιάτης στο Pearl, Elix

Ο Νικ Μολυβιάτης έχει προσθέσει τη μαγεία του σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Smoking Goat στο Shoreditch και το Kiln στο Soho, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018 υπό την επίβλεψή του. Μπορείτε να περιμένετε ότι το ελληνικό μενού του, εμπνευσμένο από την Ταϊλάνδη, θα προκαλέσει πραγματική συγκίνηση στο Elix. Το πραγματικό του πάθος για τα καλύτερα προϊόντα λάμπει μέσα από αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και στυλ μαγειρικής. Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με πολλούς Ασιάτες σεφ για να προσαρμόσει τις μοναδικές γεύσεις της ταϊλανδέζικης, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας στις δικές του συναρπαστικές ερμηνείες του ελληνικού φαγητού. Συνδυασμοί κρασιών σε συνεργασία με την Orealios Gaea, αμπελοκαλλιεργητές της Robola και την Maltby & Greek, προμηθευτές ελληνικών συστατικών και κρασιών υψηλής ποιότητας με έδρα το Λονδίνο.

SPERXOS-scaled-e1684332810844-800x800
14 Ιουλίου 2023 - Αλέξανδρος Σπέρκος στο Apaggio, Nido

Μεγαλώνοντας στα Καλάβρυτα, στη νότια ηπειρωτική Ελλάδα, περιτριγυρισμένος από απίστευτα μικρά αγροκτήματα, ο Αλέξανδρος Σπέρκος έμαθε από νωρίς να εκτιμά την αξία των ποιοτικών, τοπικών συστατικών. Κάτι που θα αντικατοπτρίζεται στα ελληνικά και μεσογειακά μενού του με επιρροές από τη Μέση Ανατολή αυτό το καλοκαίρι. Η γαστρονομική του ζωή τον έχει οδηγήσει σε φημισμένα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Το 2015, μετακόμισε στο Ντουμπάι, επιτυγχάνοντας το όραμά του να φέρει ένα εστιατόριο που να περιλαμβάνει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις στη Μέση Ανατολή, με την έναρξη του "Warehouse in Dubai". Ο Σπέρξος είναι ο επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα ΗΑΕ και συνιδιοκτήτης του φημισμένου 'Ef Zin' στο Ντουμπάι. Συνδυασμός κρασιών σε συνεργασία με τα κρασιά OENOPS. Ελέγξτε το μενού εδώ

IMG_8731-scaled-e1684332399608-800x800-1
26 Αυγούστου 2023 - Vadym Kunitskyy στο Apaggio, Nido

Ο Vadym Kunitskyy έχει πραγματοποιήσει ένα εμπνευσμένο γαστρονομικό ταξίδι που τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Και μπορείτε να περιμένετε με ανυπομονησία να δείτε τις ασιατικές επιρροές του να ζωντανεύουν στο μενού του για το Greek Chefs Abroad. Γεννημένος στην Ουκρανία, μεγάλωσε στην Αθήνα από νεαρή ηλικία, προτού φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην ελληνική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια τελειοποίησε τις μαγειρικές του ικανότητες στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά και σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Alchemist της Κοπεγχάγης και το Martin Berasategui του Σαν Σεμπαστιάν. Σήμερα είναι επικεφαλής σεφ στο Alati στη Σιγκαπούρη, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια του νησιωτικού κράτους. Συνδυασμοί κρασιών σε συνεργασία με τα κρασιά Ρούβαλης και Maltby & Greek, προμηθευτές ελληνικών πρώτων υλών και κρασιών με έδρα το Λονδίνο.

Chef-Christos-Bisiotis-at-a-private-dinner-in-Miami-Beach-FL-2021-e1684330738518-800x800
1η Σεπτεμβρίου 2023 - Chris Bisiotis στο Apaggio, Nido

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομικής σκηνής του Μαϊάμι, ο Χρήστος Μπιζιώτης φέρνει μαζί του στο Nido αυτό το καλοκαίρι μια πλούσια εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της ανάληψης του ο πολυτάλαντος σεφ θα παρουσιάσει την αγάπη του για την ελληνική, ιταλική και ισραηλινή κουζίνα που τον έχει κάνει τον σεφ που είναι σήμερα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, από την ηλικία των 12 ετών ο Μπιζιώτης εργαζόταν στον φούρνο των γονιών του. Από τότε, έχει διανύσει ένα εκπληκτικό ταξίδι με κορυφαίες στιγμές που περιλαμβάνουν την υποψηφιότητά του για αστέρι Michelin στο "The Greek" της Νέας Υόρκης, το λανσάρισμα των Avra Beverly Hills και Milos Hudson Yards και το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα. Συνδυασμός κρασιών σε συνεργασία με το Kir Yianni Estate.

f_lg0qquy92-1-scaled-e1684332589716-800x800
7 Σεπτεμβρίου 2023 - Alex Xinis στο Apaggio, Nido / 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο Pearl, Elix

Ο Alex Xinis θα παρουσιάσει την αγάπη του για τις ελληνικές και αυστραλιανές γεύσεις στο Elix αυτό το καλοκαίρι. Η συναρπαστική μαγειρική του συνδυάζει επιρροές και από τις δύο χώρες, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει το δικό του σύγχρονο στυλ. Η εντυπωσιακή καριέρα του σεφ με καταγωγή από το Μπρίσμπεϊν τον έχει πάει μακριά, μεταξύ άλλων στο εστιατόριο Funky Gourmet δύο αστέρων Michelin στην Αθήνα και στο πολυσυζητημένο pop-up Esti στο Shoreditch του Λονδίνου. Αγκαλιάζοντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του, ο Xinis επιβλέπει επί του παρόντος τη μαγειρική στο Fable στη Μελβούρνη, όπου ενσωματώνει το υπόβαθρο της υψηλής γαστρονομίας του σε ένα σύγχρονο μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Συνδυασμοί κρασιών σε συνεργασία με το Katogi Averoff Estate στο Nido και με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine και τα κρασιά Aiolos στο Elix.

Press

Το MarBella, αδελφό ξενοδοχείο του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Με πανέμορφους κήπους και θέα το Ιόνιο, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία, waterpark καθώς και 10 εστιατόρια και μπαρ για να ανακαλύψετε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική διαμονή, κλείστε δωμάτιο στο Nido στη νοτιοανατολική Κέρκυρα - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) σε μια πλαγιά γεμάτη δέντρα που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ονειρική θέα στο μοναδικό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido
1/4
back to top