The culture of sharing

Η ανεπανάληπτη σειρά Greek Chefs Abroad επιστρέφει με μια συναρπαστική νέα σειρά για το 2024, γιορτάζοντας την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας: η κουλτούρα του να μοιράζεσαι. Στην Ελλάδα τα γεύματα απολαμβάνονται καλύτερα μεταξύ φίλων και οικογένειας και το φετινό θέμα γιορτάζει τον ελληνικό πολιτισμό, τη μαγειρική καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού βραβευμένοι σεφ από τρεις ηπείρους θα φέρουν τη μαγειρική τους μαγεία στο Elix και το Nido ξεκινώντας κάθε εκδήλωση με μια σειρά από πιάτα που μοιράζονται. Ετοιμαστείτε για μια αισθητηριακή υπερφόρτωση καθώς παρουσιάζουν μενού που ξεχειλίζουν από επιρροές, γεύσεις και αέρα από την Ελλάδα και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Για άλλη μια φορά, θα συνεργαστούν στενά με τα καλύτερα ελληνικά οινοποιεία για τους συνδυασμούς κρασιών και με τις δικές μας ταλαντούχες ομάδες σεφ για να σας προσφέρουν ένα καλοκαίρι γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία του Greek Chefs Abroad IV εδώ.

Αθανασόπουλος_2hdpi
22 Ιουνίου 2024 - Γιώργος Αθανασσόπουλος στο Apaggio, Nido

Ο Γιώργος Αθανασσόπουλος είναι συνιδρυτής και επικεφαλής σεφ του Màloma στις Βρυξέλλες. Παθιασμένος με την βιώσιμη προσέγγιση στη μαγειρική, αναζητά και προωθεί τοπικούς παραγωγούς που επιδεικνύουν πραγματικό σεβασμό για τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον. Η δημιουργικότητά του εμπνέεται από τα εποχιακά προϊόντα που διατίθενται, με αποτέλεσμα να δημιουργεί νόστιμα μενού που είναι αμιγώς τοπικά. Με στόχο να προσφέρει την πιο βιώσιμη κουζίνα, ο Γιώργος θα είναι ο πρώτος σεφ της σειράς που θα συνεργαστεί με την επικεφαλής σεφ του Nido Μαρίνα Κατσούλα και την ομάδα της, αγκαλιάζοντας το "the culture of sharing".

Filippou_1hdpi
13 Ιουλίου 2024 - Κωνσταντίνος Φιλίππου στο Apaggio, Nido

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Κωνσταντίνος Φιλίππου είναι Ελληνοαυστριακός εστιάτορας και επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Κωνσταντίνος Φιλίππου με έδρα τη Βιέννη. Αντικατοπτρίζοντας την
την αγάπη του για την ποιότητα και την ποικιλία των φρέσκων προϊόντων, τα μενού του αναδεικνύουν τα καλύτερα υλικά που προέρχονται τόσο από τη θάλασσα όσο και από τη γη.
Ο πολυβραβευμένος σεφ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματά του, όπως το "Trophée Gourmet" A La Carte: Gault Millau: "La Carte Carte", "Ο πιο δημιουργικός σεφ της Αυστρίας 2011", "Gault Millau: "Ο πιο δημιουργικός σεφ της Αυστρίας 2011": Chef of the year 2016, Gault Millau 2024: 5 bonnets (19 βαθμοί), Guide Michelin 2023: 2 αστέρια και A la carte 2023: 99 βαθμοί.

 

Moudios_1hdpi
3 Αυγούστου 2024 - Δημήτριος Μούδιος στο Pearl, Elix

Ο Δημήτριος Μούδιος άνοιξε το εστιατόριό του, Ore νωρίτερα φέτος στην Μπανγκόκ. Προερχόμενο από το ελληνικό όνομα για το "κάτι όμορφο", το εστιατόριο αντλεί από την απλότητα και την κομψότητα του ιαπωνικού τρόπου ζωής και εστιάζει στο "νερό", φέρνοντας φρέσκο νερό πηγής που προέρχεται από το Sai Yok για να εξασφαλίσει μια καθαρή βάση για το μαγείρεμα και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Μέρος της γαστρονομικής σκηνής από τα 14 του χρόνια, πριν από την Μπανγκόκ ο Δημήτριος ήταν στο Ernst στο Βερολίνο, αλλά και γυρνούσε τον κόσμο, από ένα Boragó pop-up με τον Rodolfo Guzmán στη Μαδρίτη μέχρι το Σαντιάγο στη Χιλή.

Poulmentis_1hdpi
6 Σεπτεμβρίου 2024 - Νικόλας Πουλμέντης στο Pearl, Elix

Νικόλας Πουλμέντης, executive chef του Noema στο Long Island της Νέας Υόρκης έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Οι καινοτόμες ερμηνείες του στην ελληνική κουζίνα έχουν αποσπάσει διεθνή αναγνώριση και μια περίφημη θέση στο Chopped Champion του Food Network. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, μετακόμισε στην Ελλάδα σε πολύ νεαρή ηλικία και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο ελληνικό νησί των Κυθήρων. Ο Νικόλας έχει επιδείξει τη μαγειρική του δεινότητα στον Λευκό Οίκο, συνδυάζοντας γεύσεις δύο κόσμων για να διατηρήσει τον πολιτισμό και την παράδοση μέσω της τέχνης της μαγειρικής. Θα συνεργαστεί με τον επικεφαλής σεφ του Elix Δημήτρη Κακαλικίδη για να δημιουργήσουν μια πραγματικά μοναδική, γευστική συμφωνία που ξεπερνά τα σύνορα.

Press

Το MarBella, αδελφό ξενοδοχείο του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Με πανέμορφους κήπους και θέα το Ιόνιο, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία, waterpark καθώς και 10 εστιατόρια και μπαρ για να ανακαλύψετε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική διαμονή, κλείστε δωμάτιο στο Nido στη νοτιοανατολική Κέρκυρα - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) σε μια πλαγιά γεμάτη δέντρα που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ονειρική θέα στο μοναδικό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido
1/4
back to top