Marbella Collection Hero Image

Greek Chefs Abroad vol 2

gkikas
Γκίκας Ξενάκης 9 Ιουλίου 2022 στο Pearl, Elix

Ο Γκίκας είναι επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Aleria, όπου η φημισμένη νεοελληνική κουζίνα του έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες στην ελληνική πρωτεύουσα. Με καταγωγή από τη Θήβα, η κουζίνα του είναι επηρεασμένη από την παιδική του ηλικία στην ύπαιθρο και τη σπιτική μαγειρική της μητέρας του. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Μαγειρικής Le Monde εργάστηκε σε κορυφαία πρωτοποριακά εστιατόρια στην Ελλάδα και εκτός. Ως επικεφαλής σεφ στο Aleria οι δημιουργίες του αποτυπώνουν τέλεια τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις και την ποικιλομορφία της ελληνικής υπαίθρου.

leivaditaki_dsc3715-800x800
Μαριάννα Λειβαδιτάκη 24 Ιουλίου 2022 στο Apaggio, Nido

Η Marianna ήταν επικεφαλής σεφ στο Moro πριν ξεκινήσει το Morito στο άκρως μοντέρνο Hackney του Λονδίνου. Μεγαλωμένη στην Κρήτη, από τον ψαρά πατέρα της και τη Σκωτσέζα μητέρα της, η ευτυχισμένη παιδική της ηλικία περιστρεφόταν γύρω από το εστιατόριο θαλασσινών της οικογένειας. Μετακομίζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέπτυξε το ιδιαίτερο της στυλ μαγειρικής που αγκαλιάζει παραδοσιακές γεύσεις από την Κρήτη και επιρροές από την Ανατολική Μεσόγειο. Έμπειρη αφηγήτρια ιστοριών, στο βιβλίο μαγειρικής της Aegean, υφαίνει ένα περιεκτικό πορτρέτο της ζωής στο νησί της, το οποίο είναι απλό αλλά ταυτόχρονα πλούσιο, και παρουσιάζει την κουζίνα του μέσα από έναν προσωπικό φακό.

skotidas-800x800
Γιάννης Σκοτίδας 25 Αυγούστου 2022 στο Apaggio, Nido & 28 Αυγούστου 2022 στο Pearl, Elix

Ελληνο-Νοτιοαμερικανός, ο οποίος πρόσφατα ήταν executive chef των εστιατορίων MAZI και SUZI TROS στο Notting Hill και Mazi Abu Dhabi. Ο John δεν αποτελεί μια κλασική γαστρονομική ιστορία επιτυχίας. Επηρεασμένος από την παιδική του ηλικία που πέρασε στον Παναμά και την Ασιάτισσα μητέρα του, το στυλ του ενσωματώνει στοιχεία και από τα δύο και έτσι δημιουργεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα με μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Ο John καλλιέργησε το πάθος του για τη μαγειρική στο φημισμένο ινστιτούτο Le Monde στην Αθήνα και ήταν ο νικητής του διαγωνισμού TE MANA LAMB 2018. Είναι ο ιδρυτής του EggRun London που σύντομα θα βρίσκεται στο Soho Farmhouse στο Oxfordshire.

DSC00613
Ασημάκης Χανιώτης 3 Σεπτεμβρίου 2022 με τον Γκίκα Ξενάκη στο Pearl, Elix

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, μια πόλη γεμάτη ιστορία και τέχνη, ο Ασημάκης ενδιαφερόταν για την τέχνη του δρόμου όπου και ασχολήθηκε. Ενώ το ενδιαφέρον του για το φαγητό άρχισε να γίνεται όνειρο καριέρας, η τέχνη τον ενέπνευσε πραγματικά και τον βοήθησε να εξελιχθεί ως νεαρός commis και σεφ στις κουζίνες που εργάστηκε σε όλο τον κόσμο. Ως executive chef σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, το Pied a Terre, βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin το 2018 σε ηλικία 28 ετών και ήταν ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin εκτός της χώρας του και ο νεότερος στο Λονδίνο. Το 2019 ο Ασημάκης εγκαινίασε ένα νέο concept με τίτλο Chef's table by Asimakis στο Pied a Terre, όπου μαγειρεύει προσωπικά μπροστά σε 8 καλεσμένους ένα μενού έκπληξη που μπορεί να περιλαμβάνει 16-22 πιάτα ανάλογα με τα υλικά και την εποχικότητα.

68331912_357725918476482_8874910602712055808_n-800x800
Γιάννης Κιόρογλου 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Celeste, MarBella

Ο Γιάννης είναι Executive Chef στο εστιατόριο La Guérite, ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στις Κάννες. Αφού τελειοποίησε την τέχνη του στη γενέτειρά του, την Αθήνα, όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, εδραίωσε τη φήμη του σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε όλη την Ευρώπη και η μαγειρική του αντανακλά την εμπειρία του στην ελληνική, γαλλική, ισπανική και ιταλική κουζίνα. Μεταμόρφωσε το La Guérite σε γαστρονομικό προορισμό πριν κάνει τα μαγικά του σε αδελφά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, όπως το La Guerite St Barth, το Shellona St Barth, το Victoria Paris, το Anna Paris και το La Petite Maison Cannes.

Press

Το MarBella, αδελφό ξενοδοχείο του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Με πανέμορφους κήπους και θέα το Ιόνιο, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία, waterpark καθώς και 10 εστιατόρια και μπαρ για να ανακαλύψετε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική διαμονή, κλείστε δωμάτιο στο Nido στη νοτιοανατολική Κέρκυρα - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) σε μια πλαγιά γεμάτη δέντρα που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ονειρική θέα στο μοναδικό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido
1/4
back to top