
Ο Γκίκας είναι επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Aleria, όπου η φημισμένη νεοελληνική κουζίνα του έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες στην ελληνική πρωτεύουσα. Με καταγωγή από τη Θήβα, η κουζίνα του είναι επηρεασμένη από την παιδική του ηλικία στην ύπαιθρο και τη σπιτική μαγειρική της μητέρας του. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Μαγειρικής Le Monde εργάστηκε σε κορυφαία πρωτοποριακά εστιατόρια στην Ελλάδα και εκτός. Ως επικεφαλής σεφ στο Aleria οι δημιουργίες του αποτυπώνουν τέλεια τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις και την ποικιλομορφία της ελληνικής υπαίθρου.