Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε πίσω our ετήσια φεστιβάλ της ελληνικής γαστρονομίας, για το το ορόσημο πέμπτη επέτειος. Μια γαστρονομική πανδαισία καινοτομία, Έλληνες σεφ στο εξωτερικό Τόμος V συγκεντρώνει πέντε διάσημους Έλληνες σεφ που θα create πιάτα εμπνευσμένα από το δικό τους παγκόσμιο ταξίδι, το ελληνικό τους κληρονομιά και την αγάπη τους για τα καλύτερα τοπικά υλικά.Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε από ένα επιμελημένο πρόγραμμα ειδικές εκδηλώσεις και νόστιμα μενού σε συνδυασμό με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και σχεδιασμένο για να ερεθίστε τις πέντε αισθήσεις.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιώργος Καταράς εκπαιδεύτηκε αρχικά ως μουσικός και αποφάσισε να γίνει σεφ μόνο μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. Συνειδητοποιώντας ότι το φαγητό ήταν ένας άλλος τρόπος για να εκφραστεί, πήγε στο Παρίσι για μαθήματα μαγειρικής και στη συνέχεια στο Λονδίνο για να εργαστεί κάτω από έναν από τους καλύτερους σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το γαστρονομικό του ταξίδι συνεχίστηκε με μια θέση στο Geranium στην Κοπεγχάγη, το οποίο απέσπασε τρία αστέρια Michelin, και ακολούθησαν σταθμοί στην Καλιφόρνια και την Καραϊβική. Τέλος, άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Άμστερνταμ, το οποίο έλαβε γρήγορα ένα αστέρι Michelin, αλλά δυστυχώς έπεσε θύμα του κοροναϊού.
Έμεινε στην πόλη και άνοιξε το CUE Άμστερνταμ, ένα ευφάνταστο μπαρ και εστιατόριο που συνδυάζει τα πάθη του για το φαγητό και τη μουσική. Περιγράφοντας το ύφος του ως ένα μείγμα βορειοευρωπαϊκού και μεσογειακού, τα πιάτα του βασίζονται στα προϊόντα και είναι τολμηρά, προσφέροντας εκλεκτό φαγητό που είναι διασκεδαστικό και προσιτό.