Marbella Collection Hero Image

Έλληνες σεφ στο εξωτερικό Τόμος V

Γιορτάζοντας μια επέτειο ορόσημο

Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε πίσω our ετήσια φεστιβάλ της ελληνικής γαστρονομίας, για το το ορόσημο πέμπτη επέτειος. Μια γαστρονομική πανδαισία καινοτομία, Έλληνες σεφ στο εξωτερικό Τόμος V συγκεντρώνει πέντε διάσημους Έλληνες σεφ που θα create πιάτα εμπνευσμένα από το δικό τους παγκόσμιο ταξίδι, το ελληνικό τους κληρονομιά και την αγάπη τους για τα καλύτερα τοπικά υλικά.Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε από ένα επιμελημένο πρόγραμμα ειδικές εκδηλώσεις και νόστιμα μενού σε συνδυασμό με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και σχεδιασμένο για να ερεθίστε τις πέντε αισθήσεις 

GCA 5 (10)
28 Ιουνίου 2025 - Γιώργος Καταράς στο Pearl, Elix

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιώργος Καταράς εκπαιδεύτηκε αρχικά ως μουσικός και αποφάσισε να γίνει σεφ μόνο μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. Συνειδητοποιώντας ότι το φαγητό ήταν ένας άλλος τρόπος για να εκφραστεί, πήγε στο Παρίσι για μαθήματα μαγειρικής και στη συνέχεια στο Λονδίνο για να εργαστεί κάτω από έναν από τους καλύτερους σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Το γαστρονομικό του ταξίδι συνεχίστηκε με μια θέση στο Geranium στην Κοπεγχάγη, το οποίο απέσπασε τρία αστέρια Michelin, και ακολούθησαν σταθμοί στην Καλιφόρνια και την Καραϊβική. Τέλος, άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Άμστερνταμ, το οποίο έλαβε γρήγορα ένα αστέρι Michelin, αλλά δυστυχώς έπεσε θύμα του κοροναϊού.  

Έμεινε στην πόλη και άνοιξε το CUE Άμστερνταμ, ένα ευφάνταστο μπαρ και εστιατόριο που συνδυάζει τα πάθη του για το φαγητό και τη μουσική. Περιγράφοντας το ύφος του ως ένα μείγμα βορειοευρωπαϊκού και μεσογειακού, τα πιάτα του βασίζονται στα προϊόντα και είναι τολμηρά, προσφέροντας εκλεκτό φαγητό που είναι διασκεδαστικό και προσιτό. 

GCA 5 (8)
12 Ιουλίου 2025 - Giorgio Pintzas Monzani στο Apaggio, Nido

Με έδρα Ιταλία, Ο Giorgio Pintzas Monzani είναι Ιταλοέλληνας σεφ και συγγραφέας, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, γνωστός για τη σύγχρονη κουζίνα του που αντλεί έμπνευση από τις μαγειρικές παραδόσεις του παρελθόντος. 

Τα τελευταία χρόνια, έχει εκπροσωπήσει έναν νέο τρόπο να ενώνει την ελληνική και την ιταλική κουλτούρα μέσα από καινοτόμα πιάτα που συνδυάζουν στοιχεία των δύο κουζινών. Τα γραπτά του συχνά συνδέουν τη σύγχρονη κουζίνα με τις ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες των τροφίμων, προσφέροντας μια μοναδική προοπτική για τη γαστρονομική κληρονομιά. Είναι ιδιωτικός σεφ καθώς και μόνιμος εκπαιδευτής σεφ στο Congusto Gourmet Institute στο Μιλάνο, ενώ συμμετέχει επίσης σε γαστρονομικές εκδηλώσεις όπως το Pitti Taste 2025 στη Φλωρεντία. 

Τα συναρπαστικά πιάτα του συνδυάζουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, συχνά επεξεργάζονται παραδοσιακά πιάτα με μια σύγχρονη πινελιά και εστιάζουν σε αυθεντικά συστατικά. όπως ο ελληνικός τραχανάς ή το τυρί πεκορίνο από την Αμφιλοχία. Με αποστολή να δώσει νέα ζωή στην ελληνοϊταλική γαστρονομική σχέση, ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε στο Nido. 

 

GCA 5 (7)
24 Ιουλίου 2024 - Τάκης Παναγάκης στο Apaggio, Nido

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Τάκης έμαθε να μαγειρεύει με τα πιο φρέσκα υλικά. Συνέχισε να εργάζεται στο Etrusco στην Κέρκυρα, πριν μετακομίσει στο The Ολλανδία όπου εργάστηκε στο Basiliek στο Harderwijk, που έχει ένα αστέρι Michelin, στο Brouwerskolkje στο Overveen, που έχει δύο αστέρια Michelin, και στο Mazie στη Χάγη, την πόλη όπου τελικά άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το Elea, όπου οι λεπτές ελληνικές επιρροές βρίσκονται τόσο στο μενού όσο και στη λίστα κρασιών του.  

Προσφέρει στους επισκέπτες ένα νέο είδος κουζίνας που αναδεικνύει το όραμά του για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας τις επιρροές από την πατρίδα του και την εμπειρία του στο μαγείρεμα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin. Τα πιάτα του είναι πάντα καλά μελετημένα και καινοτόμα. Δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως ελληνικά, αλλά γεμάτα ελληνικά στοιχεία, όπως η έμφαση στην καθαρή γεύση και τα φρέσκα υλικά.

GCA 5 (2)
29 Αυγούστου 2025 - Αρσένιος Φουρκιώτης στο Pearl, Elix

Ο σεφ Αρσένιος Φουρκιώτης έχει ζήσει και εργαστεί σε Φινλανδία εδώ και πολύ καιρό και έχει πάντα ως στόχο να προσφέρει το καλύτερο της κουζίνας της πατρίδας του, παρουσιασμένο με σύγχρονο τρόπο. Με έμφαση στα φρέσκα, υψηλής ποιότητας εποχιακά υλικά, άνοιξε το Le Greq στο Ελσίνκι το 2024. 

 

Αυτό το μοντέρνο ελληνικό μπιστρό είναι εμπνευσμένο κυρίως από τα σύγχρονα εστιατόρια της Αθήνας, σε αντίθεση με την παραδοσιακή κουζίνα των ελληνικών νησιών. Δίνει έμφαση σε πιάτα με λίγα υλικά, αλλά πάντα γεμάτα γεύση. Το μενού αλλάζει πέντε φορές το χρόνο και, όσο το δυνατόν περισσότερο, όλα φτιάχνονται στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων του πιταριού, του γιαουρτιού και του παγωτού.  

GCA 5 (9)
30 Αυγούστου 2025 - Νίκος Κουλουσιάς στο Apaggio, Nido

Γεννημένος στην Κοζάνη της Βόρειας Ελλάδας, ο σεφ Νίκος Κουλούσιας ήξερε από πολύ νωρίς ότι ήθελε να γίνει σεφ. Γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής, ακολούθησε το όνειρό του και αποφοίτησε με πτυχίο μαγειρικής τέχνης από το New England Culinary Art Institute και έχει μεταπτυχιακό τίτλο μαγειρικής από το Claude Dornier-Schule Friedrichshafen. 

Ένας παγκόσμιος σεφ, έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και τη Μέση Ανατολή - βοηθώντας στη δημιουργία μιας σχολής μαγειρικής τέχνης στο Λίβανο. Εκτός από τα κορυφαία εστιατόρια, ο Niko έχει μαγειρέψει για κυβερνήσεις, διασημότητες και είναι η επιλογή των βασιλικών, αφού επιλέχθηκε με υπερηφάνεια να μαγειρέψει στο γάμο του Harry και της Meghan και αργότερα για το 70ο έτος της βασίλισσας.th Εορτασμοί για το Ιωβηλαίο. Το πάθος του για τα τοπικά υλικά είναι διάσημο, μεταξύ των οποίων η χρήση τρούφας, σαφράν και μελιού από την Κοζάνη - κάτι που αντικατοπτρίζεται στα πολλά βραβεία του, μεταξύ των οποίων και του καλύτερου σεφ στη Βόρεια Ελλάδα. 

 

 

Press

Το MarBella, αδελφό ξενοδοχείο του Nido (και εξίσου κομψό), βρίσκεται στις ακτές του Αγίου Ιωάννη Περιστερώνα, στα νοτιοανατολικά του νησιού και σε απόσταση μισής ώρας οδικώς από την πόλη της Κέρκυρας. Με πανέμορφους κήπους και θέα το Ιόνιο, το ξενοδοχείο διαθέτει δική του παραλία, waterpark καθώς και 10 εστιατόρια και μπαρ για να ανακαλύψετε.

Red (online) στο MarBella

Ένα παραδεισένιο καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, με ίσως την πιο όμορφη θέα στην Ελλάδα: Αν μπορείτε, πετάξτε στην Κέρκυρα και, στη συνέχεια, πάρτε το πλοίο του ξενοδοχείου για να διασχίσετε τον ωκεανό μέχρι τον τελικό σας σταθμό. Θα νιώσετε εντελώς επαναπροσαρμοσμένοι και έτοιμοι για διακοπές μέχρι να φτάσετε, έχοντας περάσει αμέτρητες μυστικές αμμώδεις ακτές, σπηλιές και κολπίσκους στο δρόμο σας, με το θαλασσινό αλάτι να συσσωρεύεται και να λαμπυρίζει στα μαλλιά σας. Η ρεσεψιόν του Elix μοιάζει τότε με ένα είδος ουράνιου σπα, με ψηλά ταβάνια και παράθυρα που πλαισιώνουν την άπειρη θέα, και ακόμη και με ένα καταπραϋντικό άρωμα σαν σπα που πέφτει στις αισθήσεις σας.

Conde Nast Traveller για το Elix

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων στο Ιόνιο με απήχηση στη λίστα Α: Elix είναι ένα καταφύγιο πέντε αστέρων σε μια τοποθεσία έξι αστέρων. Ενσωματωμένο διακριτικά στις πυκνοφυτεμένες πλαγιές πάνω από την αξιόλογη παραλία Καραβοστάσι, αυτή η οικολογική κυψέλη από πισίνες, πέτρα, ξύλο και μπετόν σε αποχρώσεις ελιάς προσφέρει χαμηλών τόνων πολυτέλεια ανάμεσα σε κήπους με άρωμα φασκόμηλου και το άγριο μεγαλείο της φύσης.

Οι Times για την Elix

Αν επιθυμείτε μια αναζωογονητική διαμονή, κλείστε δωμάτιο στο Nido στη νοτιοανατολική Κέρκυρα - είναι μόνο για ενήλικες (για εγγυημένη ηρεμία και γαλήνη) σε μια πλαγιά γεμάτη δέντρα που κατηφορίζει προς την ειδυλλιακή παραλία. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ονειρική θέα στο μοναδικό Ιόνιο πέλαγος, αλλά, αν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα, κλείστε την Junior Suite με τη δική της πισίνα.

Το Vanity Fair για το Nido
1/4
back to top